Vacuumzakken en Krimpzakken voor voedsel

Vacuümzakken en vlees krimpzakken zijn beide verpakkingsmaterialen die worden gebruikt voor vlees, maar ze hebben verschillende doeleinden en werkwijzen:

  1. Vacuümzakken voor vlees: Vacuümzakken worden vaak gebruikt om vlees luchtdicht te verpakken voor langdurige opslag. Met behulp van een vacumeermachine wordt de lucht uit de zak gezogen, waardoor het vlees strak tegen de verpakking wordt gedrukt. Dit proces minimaliseert de blootstelling aan zuurstof, waardoor oxidatie en bederf worden vertraagd. Vacuümverpakking helpt ook om de smaak en textuur van het vlees te behouden, terwijl het de houdbaarheid verlengt. Het wordt veel gebruikt in slagerijen, supermarkten en huishoudens.

  2. Vlees krimpzakken: Vlees krimpzakken zijn plastic zakken die krimpen onder invloed van warmte, waardoor ze strak om het vlees worden getrokken. Deze krimpzakken worden meestal gebruikt voor het verpakken van vleesproducten voor presentatiedoeleinden, zoals voorverpakt vlees in de winkel. Het krimpproces zorgt voor een strakke en aantrekkelijke verpakking die het product goed presenteert aan klanten.

    Een overzicht vindt u hier.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons via 0511 451636.
Wij helpen u graag verder.